Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

 

Centralna medicinska knjižnica

Domov | Kje smo? | Delovni čas | Kontakt | Cenik | Knjižnični red | @ Vprašajte nas | Facebook | Instagram | Twitter | YouTube

 

EndNote: O EndNote in namestitev

Tečaji EndNote

Program za urejanje referenc in citiranje

Začetni tečaji EndNote Site License X9 - ni terminov

Nadaljevalni tečaj EndNote Site License X9 - ni terminov. 

Tečaj EndNote Basic (spletna različica) - po dogovoru.

Vaše prijave sprejemamo prek spletne prijavnice ali naslova tecajicmk@mf.uni-lj.si najkasneje 2 dni pred začetkom tečaja.

Več informacij o začetnem in nadaljevalnem tečaju ter tečaju za spletno verzijo EndNote Basic

Kontakt in pomoč

Kontaktirajte nas, v kolikor imate težavo ali potrebujete pomoč pri delu z EndNote.

Vsebinska podpora:

Igor Nekrep

email: igor.nekrep@mf.uni-lj.si 

telefon:  01 543 7748

 

Tehnična podpora:

Darko Majcenović

email: darko.majcenovic@mf.uni-lj.si 

telefon: 01 543 7732

Zelo bomo veseli, če nam sporočite, kaj bi še dodali na podportal za EndNote. Prav tako če ste opazili kakšno napako ali pomanjkljivost. 

O EndNote in namestitev

EndNote je program za urejanje referenc in citiranje (ang. reference/citation management software). S pomočjo programa si boste bistveno zmanjšali delo s prilagodljivim orodjem za iskanje, organiziranje in deljenje referenc, si izdelali bibliografijo ter si zelo olajšali pisanje člankov in drugih del. Osnovna spletna različica EndNote Basic je na voljo brezplačno, krajši vodič je predstavljen tukaj. EndNote SiteLicense namizna verzija v primerjavi s spletno nudi številne dodatne možnosti za upravljanje referenc, medsebojno povezovanje in organizacijo dela.

Medicinska fakulteta (MF) je uredila enoletno naročnino na EndNote Site License (od 15. junija 2016 do 14. junija 2017), aprila 2017 je bila licenca podaljšana za eno leto, leta 2018 pa tudi do nadaljnjega. Do novembra 2016 je bila to verzija X7, od novembra 2016 verzija X8, od avgusta 2018 pa verzija X9. Naročnina vključuje program za osebni računalnik in nadgrajeno spletno verzijo v oblaku. EndNote X9 (namizna verzija) je zakupljen za zaposlene in redne študente MF. Program si lahko namestite na svoj službeni računalnik in na do 3 svoje osebne naprave, kar vključuje tudi tablični računalnik iPad. V principu se verziji X8 in X9 ne razlikujeta bistveno, zato vse funkcije, ki so v tem vodiču predstavljene v verziji X8, veljajo tudi za verzijo X9.