Skip to main content

EndNote: O EndNote in namestitev

Tečaji EndNote

Program za urejanje referenc in citiranje

Začetna tečaja EndNote Site License X9 bosta v CMK potekala 23.10. in 3.12. 2019. 

Nadaljevalna tečaja EndNote Site License X9  bosta v CMK potekala 6.11. in 10.12. 2019. 

Tečaj EndNote Basic (spletna različica) bo v CMK potekal 18.12.2019.

Vaše prijave sprejemamo prek spletne prijavnice ali naslova tecajicmk@mf.uni-lj.si najkasneje 2 dni pred začetkom tečaja.

Več informacij o začetnem in nadaljevalnem tečaju ter tečaju za spletno verzijo EndNote Basic

Kontakt in pomoč

Kontaktirajte nas, v kolikor imate težavo ali potrebujete pomoč pri delu z EndNote.

Vsebinska podpora:

Igor Nekrep

email: igor.nekrep@mf.uni-lj.si 

telefon:  

Vesna Cafuta

email: vesna.cafuta@mf.uni-lj.si 

telefon: 

 

Tehnična podpora:

Darko Majcenović

email: darko.majcenovic@mf.uni-lj.si 

telefon: 01 543 7732

Zelo bomo veseli, če nam sporočite, kaj bi še dodali na podportal za EndNote. Prav tako če ste opazili kakšno napako ali pomanjkljivost. 

O EndNote in namestitev

EndNote je program za urejanje referenc in citiranje (ang. reference/citation management software). S pomočjo programa si boste bistveno zmanjšali delo s prilagodljivim orodjem za iskanje, organiziranje in deljenje referenc, si izdelali bibliografijo ter si zelo olajšali pisanje člankov in drugih del. Osnovna spletna različica EndNote Basic je na voljo brezplačno, krajši vodič je predstavljen tukaj. EndNote SiteLicense namizna verzija v primerjavi s spletno nudi številne dodatne možnosti za upravljanje referenc, medsebojno povezovanje in organizacijo dela.

Medicinska fakulteta (MF) je uredila enoletno naročnino na EndNote Site License (od 15. junija 2016 do 14. junija 2017), aprila 2017 je bila licenca podaljšana za eno leto, do 14. junija 2018. Do novembra 2016 je bila to verzija X7, od novembra dalje pa lahko uporabljate verzijo X8. Naročnina vključuje program za osebni računalnik in nadgrajeno spletno verzijo v oblaku. EndNote X8 je zakupljen za zaposlene in redne študente MF. Program si lahko namestite na svoj službeni računalnik in na do 3 svoje osebne naprave, kar vključuje tudi tablični računalnik iPad.