Skip to Main Content
 

Centralna medicinska knjižnica

Domov | Kje smo? | Delovni čas | Kontakt | Cenik | Knjižnični red | @ Vprašajte nas | Facebook | Instagram | Twitter | YouTube

 

EndNote: Capture Reference

Kontakt in pomoč

Kontaktirajte nas, v kolikor imate težavo ali potrebujete pomoč pri delu z EndNote.

 

Tehnična podpora:

email:  infocmk@mf.uni-lj.si

 

Zelo bomo veseli, če nam sporočite, kaj bi še dodali na podportal za EndNote. Prav tako, če ste opazili kakšno napako ali pomanjkljivost. 

Capture Reference

Funckija Capture Reference (»zajem« reference) je zelo koristna in olajša delo tudi za uporabnike namizne verzije. Uporablja se za uvažanje referenc. Njena uporaba nam prihrani veliko časa.

 

Namestitev zaznamka Capture Reference

1. Kliknemo na zadnji zavihek Downloads.

2. Postavimo se na sivo ikono/napis Capture Reference, ga z miško in pritiskom na levi gumb miške zagrabimo, povlečemo v sivi spodnji del orodne vrstice med zaznamke (Bookmarks) ter ga spustimo tako, da spustimo levi gumb na miški (»drag and drop«).

3. Med zaznamki bi sedaj moral biti Capture Reference kot je prikazano na spodnji sliki.

Če pri uporabi brskalnika Google Chrome polja z zaznamki nimate aktivnega, sledite navodilom:

4. Postavimo se na desno stran, kjer so tri navpične pike (Prilagajanje in nadziranje Google Chroma) in kliknemo.

5. V spustnem seznamu izberemo Zaznamki.

6. V sosednjem seznamu izberemo Pokaži vrstico z zaznamki.

Vrstica z zaznamki bi se morala pokazati in izvedemo namestitev zaznamka Capture Reference kot je opisano zgoraj.

 

Uporaba Capture Reference

Našli smo neko spletno stran, ki bi jo radi citirali.

7. Postavimo se na zaznamek Capture Reference in kliknemo nanj.

8. Odpre se okno, kjer so podatki o referenci (naslov, vrsta reference – v tem primeru spletna stran, leto, URL naslov in drugo, če jo to možno dobiti). Vse te podatke lahko tudi spreminjamo/popravljamo/dopolnjujemo na tem mestu ali kasneje, ko je referenca že uvožena.

9. Na vrhu je tudi opcija, kam želimo, da nam referenco shrani: v spletno različico - my.endnote.com ali namizno - EndNote ter kliknemo Save To.

Spodaj na dnu okna lahko tudi določimo, v katero skupino želimo da shrani referenco ali celo ustvari svojo skupino zanjo.

Pri spletnih straneh s članki (PubMed idr.) prav tako lahko izvažamo reference. Če na neki strani z zadetki kliknemo Capture Reference, nam bo uvozilo vseh (npr. 20) prikazanih referenc na strani, če pa označimo le posamezne reference, nam bo uvozil le-te. Ta način je celo hitrejši kakor klasično uvažanje referenc z namizno verzijo, ki je prikazano za v podpoglavjih Dodajanje referenc s spletnih strani.