Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

EndNote: EndNote online

Tečaji EndNote

Program za urejanje referenc in citiranje

Začetni tečaji EndNote Site License X9 - spletni tečaj bo potekal 5. 11. in 3. 12. 2020, od 12.00-13.30

Nadaljevalni tečaj EndNote Site License X9 - spletni tečaj bo potekal 12. 11. in 8. 12. 2020, od 12.00-13.30

Tečaj EndNote Basic (spletna različica) - po dogovoru.

Vaše prijave sprejemamo prek spletne prijavnice ali naslova tecajicmk@mf.uni-lj.si najkasneje 2 dni pred začetkom tečaja.

Več informacij o začetnem in nadaljevalnem tečaju ter tečaju za spletno verzijo EndNote Basic

Kontakt in pomoč

Kontaktirajte nas, v kolikor imate težavo ali potrebujete pomoč pri delu z EndNote.

Vsebinska podpora:

Igor Nekrep

email: igor.nekrep@mf.uni-lj.si 

telefon:  01 543 7748

Vesna Cafuta

email: vesna.cafuta@mf.uni-lj.si 

telefon: 01 543 7739

 

Tehnična podpora:

Darko Majcenović

email: darko.majcenovic@mf.uni-lj.si 

telefon: 01 543 7732

Zelo bomo veseli, če nam sporočite, kaj bi še dodali na podportal za EndNote. Prav tako če ste opazili kakšno napako ali pomanjkljivost. 

EndNote online - spletna različica

Spletna verzija EndNote (imenovana EndNote Basic) je prosto dostopna vsakomur na tej povezavi. Spletna verzija je sicer mnogo manj zmogljiva kot namizna verzija, ne glede na to pa ima nekatere funkcije (izpostaviti velja predvsem Capture Reference in Match), s katerimi si lahko zelo koristno pomagamo. V kolikor se nahajamo nekje brez svojih naprav, na katerih imamo nameščeno EndNote namizno verzijo, si lahko preko spletne verzije shranimo določene reference/članke in jih s sinhronizacijo kasneje prenesemo na namizno verzijo. 

Na teh zavihkih so opisani prijava, na kratko so navedene nekatere osnovne funkcije in njihove posebnosti, zaradi koristnosti sta še posebej izpostavljeni funkciji Capture Reference in Match ter opisana sinhronizacija.

V spodnji tabeli je osnovna primerjava spletne in namizna različice EndNote ter njune prednosti (+) in slabosti (-). V kolikor imamo namizno različico, nam tudi spletna omogoča več kot če bi imeli le spletno.