Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

EndNote: Power Point

Tečaji EndNote

Program za urejanje referenc in citiranje

Začetni tečaji EndNote Site License X9 - spletni tečaj bo potekal 5. 11. in 3. 12. 2020, od 12.00-13.30

Nadaljevalni tečaj EndNote Site License X9 - spletni tečaj bo potekal 12. 11. in 8. 12. 2020, od 12.00-13.30

Tečaj EndNote Basic (spletna različica) - po dogovoru.

Vaše prijave sprejemamo prek spletne prijavnice ali naslova tecajicmk@mf.uni-lj.si najkasneje 2 dni pred začetkom tečaja.

Več informacij o začetnem in nadaljevalnem tečaju ter tečaju za spletno verzijo EndNote Basic

Kontakt in pomoč

Kontaktirajte nas, v kolikor imate težavo ali potrebujete pomoč pri delu z EndNote.

Vsebinska podpora:

Igor Nekrep

email: igor.nekrep@mf.uni-lj.si 

telefon:  01 543 7748

Vesna Cafuta

email: vesna.cafuta@mf.uni-lj.si 

telefon: 01 543 7739

 

Tehnična podpora:

Darko Majcenović

email: darko.majcenovic@mf.uni-lj.si 

telefon: 01 543 7732

Zelo bomo veseli, če nam sporočite, kaj bi še dodali na podportal za EndNote. Prav tako če ste opazili kakšno napako ali pomanjkljivost. 

PowerPoint

Podobno kot pri Wordu so z namestitvijo EndNote programa podobne funkcije mogoče tudi v PowerPoint-u, le da je funkcij nekaj manj in so bolj okrnjene.

1. Kliknemo na zavihek EndNote X8.

2. Imamo možnost vstavljanja citatov, referenc, bibliografij, uporabljamo lahko različne stile ter Go to EndNote, kjer nas prestavi v EndNote.

Ključna razlika med Word in PowerPoint je ta, da pri PowerPoint vstavlja citate in vire kot navadno besedilo (lahko jih ročno popravljamo, brišemo ipd.). Enako je pri stilih: če uporabljamo nek stil in ugotovimo, da smo se zmotili ter bi radi uporabili drugega, moramo vstaviti vse na novo z drugačnim stilom oz. ročno popraviti. Zato je pri PowerPointu pomembno, da v naprej razmislimo, planiramo in si nastavimo stil, saj nam bo kasnejše popravljanje vzelo precej časa.

Pri Go to EndNote nas sicer prestavi v EndNote knjižnico, vendar ni mogoče potem iz knjižnice uporabljati funkcije Insert Citation kot pri Wordu (v PowerPointu ne deluje).