Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

EndNote: Match

Tečaji EndNote

Program za urejanje referenc in citiranje

Začetni tečaji EndNote Site License X9 - spletni tečaj bo potekal 5. 11. in 3. 12. 2020, od 12.00-13.30

Nadaljevalni tečaj EndNote Site License X9 - spletni tečaj bo potekal 12. 11. in 8. 12. 2020, od 12.00-13.30

Tečaj EndNote Basic (spletna različica) - po dogovoru.

Vaše prijave sprejemamo prek spletne prijavnice ali naslova tecajicmk@mf.uni-lj.si najkasneje 2 dni pred začetkom tečaja.

Več informacij o začetnem in nadaljevalnem tečaju ter tečaju za spletno verzijo EndNote Basic

Kontakt in pomoč

Kontaktirajte nas, v kolikor imate težavo ali potrebujete pomoč pri delu z EndNote.

Vsebinska podpora:

Igor Nekrep

email: igor.nekrep@mf.uni-lj.si 

telefon:  01 543 7748

Vesna Cafuta

email: vesna.cafuta@mf.uni-lj.si 

telefon: 01 543 7739

 

Tehnična podpora:

Darko Majcenović

email: darko.majcenovic@mf.uni-lj.si 

telefon: 01 543 7732

Zelo bomo veseli, če nam sporočite, kaj bi še dodali na podportal za EndNote. Prav tako če ste opazili kakšno napako ali pomanjkljivost. 

Match

Funkcija Match je zelo koristna, v kolikor še ne vemo, v kateri (primerni) reviji s faktorjem vpliva (Impact Factor, IF) iz baze Web of Science bi objavili članek.

1. Kliknemo na zavihek Match.

Odpre se pogled, kot je prikazan na spodnji sliki.

2. V prvo okence Title skopiramo angleški naslov (našega) članka.

3. V okence Abstract skopiramo povzetek (našega) članka. Če še nimamo povzetka, lahko še enkrat skopiramo naslov v okence Abstract.

4. Kliknemo Find Journals >.

5. Pri najbolj spodnjem okencu References lahko izberemo še katero od map v naši spletni EndNote knjižnici, s katerimi še dodatno olajšamo iskanje, ni pa to obvezno.

Kot primer si bomo izposodili članek iz Zdravniškega vestnika z naslovom »Tailored therapy for Helicobacter pylori infection – is there any other option left? Systematic review of literature and meta-analysis«, Nemanič et al., 2016, 85: 541-552. V okenci Title in Abstract smo skopirali naslov in povzetek članka ter kliknili na Find Journals >.

Rezultati so prikazani na spodnji sliki. Dobili smo 9 potencialnih revij, za vsako je tudi napisan IF zadnjega leta ter zadnjih 5 let, v katere kategorije JCR je revija uvrščena, če je Open Access revija, število podobnih člankov iz posamezne revije (ob kliku na številko se ti članki tudi izpišejo), koliko se ključne besede ujemajo z revijami in nekateri drugi koristni podatki.

Če isti naslov in povzetek še enkrat preizkusimo, a v naslovu odstranimo »Systematic review of literature and meta-analysis«, dobimo le 7 rezultatov, ki so prikazani spodaj. Nekateri so si podobni, dalo pa nam je 2 reviji manj na izbiro.

Če isti okrnjen naslov še enkrat vpišemo, v polje povzetka pa skopiramo še enkrat isti okrnjen naslov, dobimo sledečih 6 zadetkov. Opazimo, da nam je na prvo mesto dalo revijo (Helicobacter), ki se pri prejšnjih dveh iskanjih sploh ni pojavljala.