Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Vodiči knjižnic Univerze v Ljubljani

Portal nudi osnovne informacije o raziskovalnih vodičih za uporabnike, ki jih nudijo knjižnice Univerze v Ljubljani. Vodiči so urejeni po knjižnicah - izvajalkah, in po področjih znanosti.

Programi za organiziranje virov in citiranje

Ime vodiča Programi za organiziranje virov in citiranje
Področje znanosti razno
Vsebina vodiča Programska oprema za upravljanje z viri, ki se imenuje tudi "bibliografska programska oprema" vam omogoča, da organizirate, shranjujete in pridobivate informacije o citatih knjig, člankov in spletnih strani. Lahko dodate povzetke, ključne besede in druge funkcije, s katerimi lažje najdete vire, ki bi jih radi citirali. Program nato vstavi pravilno oblikovane navedbe v vaš dokument in ustvari bibliografijo. Obstajajo različni programi in vsak ima svoje prednosti. Knjižnica UL PEF nudi svetovanje za najbolj uporabljane programe: EndNote Web, Zotero in Mendeley.
Ciljna publika študenti, profesorji, vsi uporabniki...
Avtor vodiča Mitja V. Iskrić (mitja.iskric@pef.uni-lj.si)
Spletna stran knjižnice http://www.pef.uni-lj.si/index.php?id=48
E-pošta knjižnice knjiznica@pef.uni-lj.si