Skip to main content

Za študente: Slovenski študenti

DOBRODOŠLI v naši knjižnici

Vpis 1. letnikov v knjižnico in izposoja se bo pričela v torek, 1. oktobra 2019. S seboj prinesite veljaven osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list) ter študentsko izkaznico ali indeks ali potrdilo o vpisu.

Pristopno izjavo lahko natisnete in jo izpolnjeno prinesite s seboj.

V knjižnico, ki se nahaja na Vrazovem trgu 2, pridete po hodniku mimo dekanata in tajništva MF. Oglejte si zemljevid notranje ureditve knjižnice.

Delovni čas CMK

ponedeljek - četrtek: 8.00 - 19.30

petek: 8.00 - 15.00


POLETNI DELOVNI ČAS (julij, avgust):

ponedeljek - petek: 8.00 - 15.00

sreda: 8.00 - 18.00

CENIK

Izbor cen iz uradnega cenika CMK

STORITEV ZA ŠTUDENTE UL CENA
1 ČB kopija / print 0,04 €
1 barvna kopija / print 0,08 €
zamudnina pri izposoji na dom (na enoto / dan) 0,30 €
neprevzeto rezervirano gradivo (na enoto) 0,30 €

BOGATA PONUDBA E-PRIROČNIKOV ZA PODPORO ŠTUDIJU NA MEDICINSKI FAKULTETI

Pripravili smo izbor 180 e-priročnikov iz mednarodno uveljavljenih zbirk, predvsem iz Access Medicine, za pomoč pri vašemu študiju na Medicinski fakulteti. E-priročnike lahko hitro in pregledno iščete s pomočjo urejenega abecednega in tematskega seznama. Vsak naslov smo opremili še s številko in letom izdaje ter povezavo na Oddaljen dostop. Več o tem ...

4 priljubljeni priporočeni učbeniki za študij na MF v e-obliki

Centralna medicinska knjižnica je zagotovila elektronski dostop do štirih priporočenih učbenikov za študij na UL MF. Na voljo so najnovejše izdaje najbolj priljubljenih učbenikov:

Berne and Levy Physiology E-Book Robbins Basic Pathology E-Book
Berne & Levy Physiology, 7. izdaja Guyton and Hall Textbook of Medical Physiology, 13. izdaja Robbins Basic Pathology, 10. izdaja
     

Dostop do e-knjig:

V digitalni knjižnici CMK med e-viri za MF se v sklopu "E-knjige s celotnimi besedili" nahajajo povezave do omenjenih učbenikov.

  • Dostop v CMK: kliknite na ikono 
  • Dostop od doma: Kliknite na ikono  in vnesite geslo za oddaljeni dostop.

Možnosti:

  • "read online" : branje z internetno povezavo v spletnem brskalniku. Za ogled e-knjige ni potrebno nameščati dodatnih programov.
  • "read offline": branje brez internetne povezave na namiznih računalnikih in mobilnih napravah (mobilne naprave z Apple in Android operacijskimi sistemi ter prenosniki). Po kliku na možnost "read offline" izberite namestitev programa za branje e-knjig iPublishCentral Reader, nato prenesite e-knjigo (download). V primeru prenašanja dodatnih e-knjig korak nameščanja programa izpustite. S tem programom si knjigo izposodite za 7 dni, potem se knjiga deaktivira. Predlagamo ponoven prenos knjige.
  • Ustvarite si svoj e-račun in dodajajte zabeležke, kazalke ter podčrtujte pomembno besedilo. V zgornjem meniju izberete povezavo "Login", nato jeziček "Sign Up", kamor vpišete svoje podatke. Ob nadaljnji uporabi zadostuje prijava z ustvarjenim uporabniškim imenom in geslom, ki ju vpišete pod jeziček "Login".

FOTOVODIČ

Pred ogledom fotovodiča prižgite zvočnike.

O KNJIŽNICI

Izposoja in vračanje gradiva
Na oddelku  izposoje in vračanja gradiva, ki se nahaja v 1. nadstropju Medicinske fakultete UL (Vrazov trg 2, Ljubljana), si lahko v prostem pristopu izposodite učbenike za študij medicine in dentalne medicine, dostopate do referenčnega gradiva (priročniki, slovarji...) in naročite revije ter drugo gradivo. Gradivo si lahko samostojno izposodite in vračate z uporabo knjigomata, ali pa pri izposojevalnem pultu. Zaposleni vam bodo tudi pomagali pri iskanju literature po računalniškem katalogu COBISS in drugih elektronskih virih. Več o tem...

Prostori za študij
Prostori za študij z več kot 100 sedeži se nahajajo po vsej knjižnici (v 1. in 2. nadstropju).

Javni računalniki
Knjižnica uporabnikom nudi 20 javnih računalnikov v 1. in 2. nadstropju. Omogočajo dostop do interneta, bibliografskih zbirk, elektronskih revij, elektronskih učbenikov in elektronske pošte. Vsi računalniki omogočajo tudi uporabo Microsoft Office programov in tiskanje dokumentov. V knjižnici je na voljo tudi brezžično omrežje (mf-guest, mf-cmk in  Eduroam). Več o tem...

Izobraževanje
CMK že vrsto let izvaja različne izobraževalne tečaje, ki usposobijo uporabnike za samostojno iskanje po izbranih elektronskih bazah in zbirkah. Zbirke vsebujejo koristno gradivo za študij bazičnih in kliničnih predmetov. Tečaji so za študente brezplačni. Tečaje z veseljem organiziramo tudi za zaključene skupine.

Prijave in vaše želje glede vsebine in termina izobraževanj nam lahko posredujete na naslov: tecajicmk@mf.uni-lj.si

Informacijska podpora
Tutorka za informacijske vire v CMK mag. Nana Turk (nana.turk@mf.uni-lj.si; 01 543 7730) vam nudi podporo pri uporabi knjižničnih virov in storitev za študijske potrebe. Več o tem...

Pomoč pri iskanju literature za seminarske in raziskovalne naloge pa vam z veseljem nudimo zaposleni v okviru Službe za posredovanje in iskanje informacij vsak dan med 8.00 in 15.00 uro. Več o tem...

Fotokopiranje, tiskanje in skeniranje
Fotokopiranje, tiskanje in skeniranje nudi izposoja knjižnice. Na izposoji tudi prevzamete dokumente, ki ste jih tiskali z javnih računalnikov.

Prodaja učnega gradiva MF
Učno gradivo prodaja knjigarna in prodajalna artiklov UL MF, ki se nahaja v prostorih CMK.

Družabni kotiček
Nahaja se na koncu hodnika v 1. nadstropju. Opremili smo ga z avtomatom (topli in hladni napitki, sendviči ter ostali prigrizki).