Skip to Main Content
 

Centralna medicinska knjižnica

Domov | Kje smo? | Delovni čas | Kontakt | Cenik | Knjižnični red | @ Vprašajte nas | Facebook | Instagram | Twitter | YouTube

 

Za študente: Slovenski študenti

Delovni čas CMK

ponedeljek, torek, četrtek: 8.00 - 19.00

sreda, petek: 8.00 - 16.00

KONTAKTNI PODATKI

Informacije in izposoja:

01/543 7730, 01/543 7741,

izposoja@mf.uni-lj.si, infocmk@mf.uni-lj.si

Medknjižnična izposoja:

01/543 7736, illcmk@mf.uni-lj.si

Izobraževanje:  tecajicmk@mf.uni-lj.si

DOBRODOŠLI v naši knjižnici

Vpis v knjižnico poteka v prostorih izposoje CMK. S seboj prinesite veljaven osebni dokument s sliko in s stalnim prebivališčem ter študentsko izkaznico ali potrdilo o vpisu. Vpis je brezplačen.

Priporočamo, da pristopno izjavo natisnete in jo izpolnjeno prinesite s seboj ter s tem skrajšate čas zadrževanja v prostorih knjižnice. 

V knjižnico, ki se nahaja na Vrazovem trgu 2, pridete po hodniku mimo dekanata in tajništva MF. Izposoja CMK se nahaja na desni za steklenimi drsnimi vrati.

CENIK

Izbor cen iz uradnega cenika CMK

STORITEV ZA ŠTUDENTE UL CENA
1 ČB kopija / print 0,04 €
1 barvna kopija / print 0,08 €
zamudnina pri izposoji na dom (na enoto / dan) 0,30 €
neprevzeto rezervirano gradivo (na enoto) 0,30 €

BOGATA PONUDBA E-KNJIG ZA PODPORO ŠTUDIJU NA MEDICINSKI FAKULTETI

Z veseljem sporočamo, da je Centralna medicinska knjižnica zagotovila dostop do zbirke ClinicalKey Student.

Preko zbirke lahko dostopate do več kot 250 priznanih elektronskih učbenikov, več kot 100.000 slik in preko 1.500 video predstavitev. Zbirka omogoča ustvarjanje lastne knjižne police (Bookshelf), preko katere lahko vsebine v e-učbenikih označujete, izdelujete zapiske ter kartice za lažje učenje (Flashcards). Preko mobilne aplikacije lahko do vsebin dostopate kjerkoli in tudi brez internetne povezave. Več o tem ...

Izpostavljamo 6 priljubljenih priporočenih učbenikov za študij na MF v e-obliki, ki so po novem na voljo preko Clinical Key Student.

Vas zanimajo vsi priporočeni učbeniki za pomoč pri vašem študiju na Medicinski fakulteti?

V CMK smo pripravili izbor 180 e-priročnikov iz mednarodno uveljavljenih zbirk za pomoč pri vašemu študiju na Medicinski fakulteti. E-priročnike lahko hitro in pregledno iščete s pomočjo urejenega abecednega in tematskega seznama. Vsak naslov smo opremili še s številko in letom izdaje ter povezavo na Oddaljen dostop. Več o tem ...

FOTOVODIČ PO CMK

Pred ogledom fotovodiča prižgite zvočnike.

NA KRATKO O KNJIŽNICI

Izposoja in vračanje gradiva
Na izposoji CMK, ki se nahaja v 1. nadstropju Medicinske fakultete UL (Vrazov trg 2, Ljubljana), si lahko v prostem pristopu izposodite učbenike za študij medicine in dentalne medicine, dostopate do čitalniškega gradiva (priročniki, slovarji...), naročite revije ter drugo gradivo in vrnete izposojeno gradivo.

Za gradivo, ki si ga želite izposoditi, je zaželeno, da ga predhodno rezervirajte preko COBISS - Moja knjižnica (do 3 izvode). Za izposojo potrebujete študentsko izkaznico ali osebni dokument. Naenkrat imate lahko izposojenih 15 enot gradiva.

Rok izposoje učbenikov za študente MF UL: osnovni učbeniki: 3 mesece,  dopolnilni učbeniki: 1 mesec. Rok je možno pred potekom podaljšati za 1 mesec (navodila za podaljšanje roka izposoje), vendar le, če gradivo ni rezervirano s strani drugega uporabnika. Revije si lahko izposodite za 6 delovnih dni, rok pa lahko podaljšate za nadaljnjih 6 dni.

Član mora izposojeno gradivo vrniti v predpisanem roku. Za vsak delovni dan po preteku izposojevalne dobe plača zamudnino.

Študenti UL MF si s študentsko izkaznico lahko brezplačno izposojate gradivo v vseh fakultetnih knjižnicah UL, v NUK in CTK.

Seznam priporočenih učbenikov za predpisan predmetnik za študij medicine in dentalne medicine z vključeno dopolnilno študijsko literaturo (tiskano in elektronsko gradivo).

Digitalna knjižnica CMK in oddaljeni dostop
V Digitalni knjižnici CMK so zbrani vsi elektronski viri (baze, elektronski učbeniki, e-revije), ki jih svojim uporabnikom nudi knjižnica, do teh virov pa lahko dostopate iz prostorov MF ali preko oddaljenega dostopa. Za oddaljeni dostop potrebujete številko študentske izkaznice in geslo, ki ga uporabljate za pregled izposojenega gradiva ali podaljševanje v COBISS+ (dobite ob vpisu v knjižnico).

Seznam elektronskih učbenikov in priročnikov.

Izobraževanje
CMK že vrsto let izvaja izobraževalne tečaje, ki usposobijo uporabnike za samostojno iskanje po izbranih elektronskih bazah in zbirkah. Zbirke vsebujejo koristno gradivo za študij bazičnih in kliničnih predmetov. Na tečajih spoznate tudi programe za urejanje in citiranje zbrane literature. Tečaji so za študente UL brezplačni. V trenutnih razmerah izvajamo izobraževanja na daljavo. Več o tem...

Informacijska podpora
Na izposoji CMK vam nudimo podporo pri uporabi knjižničnih virov in storitev za študijske potrebe. Zaposleni vam bomo tudi pomagali pri iskanju literature za seminarske in raziskovalne naloge. Več o tem...

Fotokopiranje, tiskanje in skeniranje
Fotokopiranje, tiskanje in skeniranje nudi izposoja knjižnice. Na izposoji tudi prevzamete dokumente, ki ste jih tiskali z javnih računalnikov.

Medknjižnična izposoja
V primeru, da CMK oziroma druge knjižnice UL, NUK ali CTK nimajo želenega gradiva, ga lahko preko plačljive storitve medknjižnične izposoje pridobite iz drugih slovenskih knjižnic oziroma iz tujine. Več o tem...

Prostori za študij
Prostori za študij z več kot 100 sedeži se nahajajo po vsej knjižnici (v 1. in 2. nadstropju). Trenutno so nekateri čitalniški prostori nedosegljivi. Prosimo, upoštevajte oznake.

Javni računalniki
Knjižnica uporabnikom nudi 20 javnih računalnikov v 1. in 2. nadstropju. Omogočajo dostop do interneta, bibliografskih zbirk, elektronskih revij, elektronskih učbenikov in elektronske pošte. Vsi računalniki omogočajo tudi uporabo Microsoft Office programov in tiskanje dokumentov. V knjižnici je na voljo tudi brezžično omrežje (mf-guest, mf-cmk in Eduroam). Več o tem...

Družabni kotiček
Nahaja se na koncu hodnika v 1. nadstropju. Opremili smo ga z avtomatom (topli in hladni napitki, sendviči ter ostali prigrizki).