Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Zdravje za vse

Izbor spletnih povezav za laike kot dodaten vir zdravstvenih informacij.

O straneh Zdravje za vse

Zbirka Zdravje za vse vsebuje izbor spletnih povezav na spletišča z zdravstveno vsebino, ki so namenjena laikom. Izbira virov je potekala po priporočilih priročnika Consumer Health Manual, ki ga je pripravila  ameriška Nacionalna knjižnice za medicino  (US National Library of Medicine) in katerega cilj je laikom zagotoviti izbor kakovostnih, zaupanja vrednih spletnih virov.  Priročnik vsebuje med drugim načela za oceno zdravstvenih spletišč (Evaluating Health Web Sites) in izbor priporočenih virov za laike.  Pri izbiri virov smo upoštevali tudi pridobitev certifikata HON code ali URAC.

Zbirka Katalog poljudnih del CMK prinaša seznam knjig , dostopnih v CMK, s poljudno vsebino, ki obravnavajo različne zdravstvene vsebine in so namenjene laikom.

Zbirki Zdravje za vse in Katalog poljudnih del sta namenjeni laikom kot dodaten vir zdravstvenih informacij. Spletne vsebine in knjige nimajo namena dajanja strokovnih medicinskih nasvetov ali navodil za zdravljenje v določenem primeru. Pred uporabo se mora bolnik posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom.

Skrbnik zbirk Zdravje za vse in Poljudna dela je Centralna medicinska knjižnica, odgovorna urednica mag. Anamarija Rožić, dr.med. Po prej navedenih načelih si bo CMK prizadevala za kakovosten izbor virov, vendar ne prevzema odgovornosti za točnost in celovitost podatkov v posredovanih vsebinah. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.