AnesteziologijaGinekologija in porodništvoInterna medicina- Endokrinologija- Gastroenterologija, hepatologija in prehrana- Hematologija- Infekcijske bolezni- Kardiologija- Onkologija- PulmologijaKirurgijaNevrologijaOftalmologijaPediatrijaPsihiatrijaRehabilitacijaTravmatologijaUrgentna medicinaZdravljenje z zdravili
This is the "Seznam smernic po medicinskih področjih" page of the "Slovenske medicinske smernice" guide.
Alternate Page for Screenreader Users
Skip to Page Navigation
Skip to Page Content

Slovenske medicinske smernice  

Nazadnje posodobljeno: Nov 10, 2017 URL: http://libguides.mf.uni-lj.si/smernice Natisni vodič Posodobitve RSS

Seznam smernic po medicinskih področjih Natisni stran
  Išči: 
 
 

O VODIČU

V vodiču Slovenske medicinske smernice lahko najdete veljavne slovenske klinične smernice s povezavami do polnega besedila članka (PDF, full text).

Večino predstavljajo smernice, objavljene od leta 2005 v Zdravniškem vestniku v elektronski obliki. Smernice so urejene po medicinskih področjih in abecednem redu po priimku prvega avtorja.

Iščete lahko tudi po ključnih besedah avtorjev ali po MeSH tematskih deskriptorjih. MeSH (Medical Subject Headings) je kontrolirani geslovnik, produkt Nacionalne knjižnice za medicino NLM, ki se uporablja za indeksiranje člankov v bibliografski bazi PubMed. MeSH deskriptorji, ki so podani ob posameznih smernicah, so povzeti iz nacionalne bibliografske zbirke za področje biomedicine Biomedicina slovenica. Pri člankih, ki niso bili tematsko obdelani, MeSH deskriptorjev ne navajamo.

 

ISKALNIK SMERNIC

 

MEDICINSKA PODROČJA

Klinične smernice smo uredili po posameznih medicinskih področjih. Iščete jih lahko tudi s pomočjo ključnih besed, ki jih vpišete v zgornje iskalno okence.

Seznam smernic po medicinskih področjih

Seznam smernic po priimku prvega avtorja

 

NOVOSTI

Najnovejše strokovne smernice objavljene v Zdravstvenem vestniku 2017; 86(7-8): 345–61.

Priporočila za odkrivanje in zdravljenje kronične venske bolezni

 

POGREŠATE SMERNICE?

Želimo si, da bi bila zbirka čim bolj popolna in posledično uporabna. Zbirko bomo redno posodabljali. Če ugotovite, da določena vsebina ni vključena, Vas prosimo, da nas obvestite in z veseljem bomo dodali morebitne manjkajoče smernice.

SKRBNICA VODIČA

Profile Image
Vesna Cafuta
Kontaktne informacije
Centralna medicinska knjižnica
Medicinska fakulteta
Univerza v Ljubljani
Vrazov trg 2, Ljubljana

e-pošta: vesna.cafuta@mf.uni-lj.si
tel: 01/543 77 30
Opis

Loading  Nalagamo...

Tip